Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Józsefvárosban hamarosan a helyiek is fizethetnek a parkolásért

Létrehozva:

Az önkormányzat szerint az ingyenes parkolás fenntarthatatlan és igazságtalan, hiszen aki az utcán tartja az autóját, magáncélra használja a közterületet. 

Régi tabut döntene meg a józsefvárosi önkormányzat azzal, hogy fizetőssé tenné a parkolást a kerületi lakosok számára. Mostanáig mindenki két autót tarthatott ingyen az utcán, ehhez képest jövőre 18-30 ezer forintot kérnének éves szinten az első parkolási engedélyért, a másodikért pedig ennél is többet – tudta meg a 444.hu.

Az ingyenes parkolás fenntarthatatlan és igazságtalan

A rendelettervezet, amiről jövő héten szavaz a képviselő-testület, magasabb díjat ír elő a belvárosi részeken, és alacsonyabbat azon kívül. Ráadásul nem személyenként, hanem lakásonként lehetne majd két-két engedélyt kérni.

„Az ingyenes kerületi parkolás fenntarthatatlan és igazságtalan”- mondta Rádai Dániel alpolgármester, aki már a 2019-es választások után eltökélt volt a rendszer megváltoztatásában, ám a járvány és a kormány által bevezetett ingyenes parkolás keresztülhúzta a kerületvezetés számításait. „Akik az utcán tartják az autóikat, magáncélra használják a közterületet. Ez a közlegelők tragédiája: ha mindenki korlátlanul kihajthatja a jószágot, elfogy a legelő.”

– írja a lap.

Legnépszerűbb cikkeink