Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Stabil a járványgörbe, továbbra is marad a sávos vásárlás

Létrehozva:

Megjelent a hétfőtől érvényes rendelet, néhány rendelkezést még sokáig fenn kell tartani.

A magyarországi járványgörbe stabil, és reménykeltő gyógyszer-, illetve vakcinakísérletek folynak világszerte a vírus ellen – mondta az MTI szerint Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Szlávik kifejezte reményét, hogy a járvány hamarosan véget ér. Nem tudjuk mikor és hogyan, és az is lehet, hogy a vírus velünk marad egész évben kisebb gócokban – jegyezte meg, hozzátéve: ebben a helyzetben pedig fenn kell tartani bizonyos járványügyi intézkedéseket.
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az aktív fertőzöttek száma 1654, 1371-en már meggyógyultak. A vírus áldozatainak száma 6-tal nőtt, így összesen 448-an haltak meg a fertőzés nyomán. Kórházban 570 embert ápolnak, akik közül 45-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől hatályos – Budapest kivételével az egész országra érvényes – védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet – közölte Kiss Róbert rendőr alezredes. Elmondta: ennek értelmében a vendéglátóhelyeken már nemcsak a kerthelyiségekben engedélyezett a tartózkodás, hanem a vendéglátóhelyek belső zárt részében is. A dolgozóknak kötelező védőeszközt (orvosi szájmaszkot, sálat vagy kendőt) viselni. Az üzemeltetőnek pedig intézkedni kell a védelmi távolságok megtartására. Másik változás, hogy a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket.

A védekezés ezen szakaszában is hatályban marad a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a védőeszközök kötelező viselésére, a távolság betartására, valamint az életkorhoz kötődő idősávok figyelembevételére vonatkozó szabályozás – tette hozzá.

Legnépszerűbb cikkeink