Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Sportra van pénz: 3,7 milliárdot költött csütörtökön erre a kormány

Létrehozva:

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben három kormányhatározattal közel 3,7 milliárd forintot költött el a kormány különböző sporttámogatásokra.

Pikó András, józsefvárosi polgármester a Pesti Hírlap Élő adásában korábban azt mondta: Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, elveszthette lobbierejét, hisz Józsefvárostól és Ferencvárostól  – e kerületek parlamenti képviselője Kocsis – a kormány a járvány elleni védekezés miatt összesen 2,1 milliárd forintnyi fejlesztési forrást vont el. A jelek szerint Pikó tévedett: nincs gond Kocsis lobbierejével, hisz a veszélyhelyzet alatt is sikerült 1,68 milliárd forint pluszforráshoz segítenie az általa elnökölt Magyar Kézilabda Szövetséget.

Az összegből 1,38 milliárdot a „Magyar Kézilabda Szövetség szakmai feladatainak támogatására” adta a kormány, míg 300 milliót „sportakadémiák támogatására”.

Szintén jelentős pluszpénzhez jutott a Nemzeti Atlétikai Központ építése: 2 milliárddal emeli a Központ megépítéséhez szükséges „egyes árvízvédelmi és távközlésikábelhálózat-kiváltási beruházási részfeladatok” költségét – így nem 5,7, hanem 7,7 milliárd jut erre a célra.

Legnépszerűbb cikkeink