Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Dél-Koreában rossz ötletnek bizonyult a szórakozóhelyek megnyitása, visszazárják őket

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: StreetVJ / Shutterstock.com

86 új fertőzöttet találtak egyetlen nap alatt, akár egyetlen ember is lehetett a kiindulópont. A tervekkel ellentétben az iskolákat sem nyitják ki.

Eddig úgy volt, hogy Dél-Koreában lassan visszaáll a rend, ezt azzal kezdték, hogy Szöulban kinyithattak a bárok és a szórakozóhelyek, most pedig a középiskolákba is visszatérhettek volna a diákok – írja a CBS News. Ez utóbbit azonban halasztani kényszerülnek, mivel bár volt olyan időszak, amikor egy új fertőzöttet sem találtak, most 86 ember lett pozitív.

Május elsején egy 20-as éveiben járó fiatalember is elment több szórakozóhelyre  az Itaewon kerületben. Később pozitív lett a koronavírustesztje, pedig nem mutatott tüneteket a buli éjszakáján sem. Úgy gondolja, hogy ő lehet az egyik, aki miatt megjelentek az új fertőzöttek.

Mintegy 6000 ember lehetett aznap este a környéken, ebből már 2400 emberrel sikerült felvenni a kapcsolatot. A kontaktkutatást nehezíti, hogy vannak szórakozóhelyek amelyeket az LMBTQ – leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek – tagjai látogatnak, így attól félnek, hogy a társadalmi kirekesztés miatt nem mernek jelentkezni.

Jeong Eun-kyeong, a koreai Biztonságvédelmi Központ vezetője szerint viszont most arra törekednek, hogy mindenki le legyen tesztelve anélkül, hogy kellemetlenül éreznék magukat és előítéleteknek lennének kitéve.

Ezzel azonban úgy látszik elkéstek, mivel több idős ember úgy gondolja, hogy az Itaewonban bulizókat nem szabadna az adófizetők pénzén tesztelni és kezelni. Időközben Szöul úgy döntött, hogy visszahozza a korlátozásokat és újra bezáratták a klubokat.

Legnépszerűbb cikkeink