Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Mellékesen kiderült, hogy 1-ről 2-re nő a fizetős városligeti focipályák száma

Létrehozva:

Forrás: Liget Budapest

A Városliget felújítása során a focipályák is megújulnak. Az egyiket továbbra is csak előre lefoglalva, pénzért lehet majd használni, és épl eghy másik is, ami szintén fizetős lesz. Három új pálya ingyenes lesz.

Ez a Városliget Zrt. egy a napokban megjelent Facebook-posztjából, mellékesen derül ki. A Városliget Ötvenhatosok tere felé eső oldalán, a nagyjátszótér mellett focipályák álltak, de a Liget-projekt keretében a játszóterekkel együtt azokat is átépítik.

A Városliget Facebook-oldal azonban azt írja, a felújítás után ezeknek a sportpályáknak egy része nem lesz ingyenes és szabadon hozzáférhető, azokat pénzért, előre kell majd kibérelni. Az ott található zuhanyzók sem lesznek ingyenesek.

„Két fizetős, bérelhető sportpálya is lesz a nyár elejére ígért fejlesztések között”

− írják az oldalon.

Az információ a Liget Budapest projekt Facebook-oldalán is megtalálható, noha csupán egy, a magyar sport napja alkalmából született posztban jelent meg. Azt írják:

„Őszig bezárólag új parkelemek nyílnak meg a Városligetben, amelyek megnövelik a sportolási lehetőséget: 2 bérelhető sportpálya beléptető rendszerrel a Nagyjátszótér mellett és 3 ingyenes, gumi burkolatú sportpálya (kosárlabdapálya, röplabdapálya, többcélú pálya) is lesz.”

(Cikkünk megjelenése után írt a Városliget Zrt. a szerkesztőségnek, hogy a cikkben szereplő állítás téves, „a valóság az, hogy a hivatkozott városligeti műfüves focipályát a Liget Budapest Projektet megelőzően sem lehetett ingyenesen használni, csak bérleti díj ellenében, az Erzsébetvárosi Önkormányzat és szerződéses parterének üzemeltetésében”. Viszont az általunk is idézett posztból kiderül, hogy két fizetős pálya létesül, tehát eggyel nő a fizetős pályák száma. És lesz három ingyenes is. A cikk korábbi verziójában azt a látszatot keltettük, mostantól lesznek csak a pályák fizetősek, ez tévedés volt, elnézést kérünk, hiszen valóban, az egyik pálya eddig is bérleti díj ellenében volt használható.)

Legnépszerűbb cikkeink