Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Koronavírus-kézikönyv segít az éttermeknek, szállodáknak az újranyitásban

Létrehozva:

forrás: Shutterstock

Nyugat-európai minták és egészségügyi szervezetek ajánlásai színesítik a vendéglátóhelyek Covid-kiskátéját.

A magyarok több mint fele, 54 százaléka tervez a járvány lecsengését követő fél évben belföldi utazást. Többek között emiatt döntött úgy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), hogy egy Covid-kézikönyvet alakít ki a vendéglátóhelyeknek, szállodáknak – írja a 24.hu. A kézikönyv nyugat-európai mintákkal és egészségügyi szervezetek ajánlásaival segít abban, hogy az éttermek, szállodák visszatérjenek a rendes kerékvágásba.

Hétfőtől Pest megye határain kívül újra kinyithatnak a szállodák, az éttermek, a terasszal rendelkező kávézók, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója viszont óvatosságra intette a vendéglátóhelyeket. Elmondta, hogy a biztonság mindennél fontosabb, és azok a vendéglátóhelyek fognak tudni jól szerepelni, ahol a vendégek biztonságban érzik magukat.

Az ügynökség április harmadik hetében felmérést készített a magyarok utazási szándékairól. Külföldi utazást a megkérdezettek 23 százaléka tervez, míg belföldi nyaralást 54 százalék. Guller szerint Orbán április 29-ei bejelentése után megugrott a szállásfoglalások száma, például Balatonfüreden már 20-50 százalékos a nyári hónapokra tervezett foglaltság.

Legnépszerűbb cikkeink