Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kim Dzsong Un egy igazi troll: műtrágyagyár-avatással adott hírt magáról a világnak

Létrehozva:

Kim Dzsong Un átvágja az átadást jelképző vörös szalagot a műtrágyagyár avatóján / Fotó: EyePress News / AFP

A világ már majdnem eltemette az észak-koreai diktátort, erre Kim Dzsong Un saját kezűleg vágta át a gyár avatási szalagját.

Kim Dzsong Un húsz nap után, május elsején jelent meg először nyilvánosan emberek között − írja az MTI az észak-koreai hírügynökségre hivatkozva. A hír szerint a kommunista ország vezetője egy műtrágyagyár felavatásán vett részt.

A ceremóniáról fotókat tett közzé a Koreai Munkapárt a Rodong Szinmun című lapban. A fotókon az látszik, hogy a diktátor maga vágta át az avatási szalagot, amit a munkások lelkesen üdvözöltek. A ceremónián ott volt Kim Dzsong Un húga, Kim Jo Dzsong is.

Az észak-koreai vezetőről erős állítások jelentek meg a világsajtóban, az elmúlt két hétben egészségi állapotának válságosra fordulásáról, sőt haláláról találgató hírek keltek szárnyra, miután az észak-koreai vezető nem jelent meg nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján, az április 15-i ünnepségen.

Feltételezések szerint szívműtéten eshetett át, majd állapota válságosra fordult. Ezek után következett az a szintén találgatásokon alapuló magyarázat, miszerint Kim Dzsong Un a koronavírus-járvány miatt nem mutatkozott emberek között, nehogy elkapja a kórt, és a ragály elől vidékre húzódott vissza egy luxusnyaralóba.

Legnépszerűbb cikkeink