Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az egyik idősotthonnak már 38 halottja van

Létrehozva:

12 magyar beteg halt meg koronavírusban (COVID–19) pénteken, 2942 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az Operatív Törzs által kiadott szombati adatok.

Mint a kormányzati koronavirus.gov.hu oldalon írják, a 12 halálesettel 335 főre emelkedett az elhunytak száma Magyarországon, 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen, 625-en pedig már meggyógyultak. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

A Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

A tájékoztató honlapon hozzátették: továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is − amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe − fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

„A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására” − írták.

Legnépszerűbb cikkeink