Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

16 magyar koronavírusos beteg halt meg pénteken – napi jelentés

Létrehozva:

1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak egy 42 éves nő kivételével mind idősek. Ezzel 172 főre emelkedett Magyarországon a koronavírus áldozatainak száma, 231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára. 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma – közölte a pénteki nap adatait az Operatív Törzs.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Legnépszerűbb cikkeink