Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Fővárosi vezetés: a járványügyi hatóság 65 hibásan tesztelt, idősotthon-lakót fektetett kórházba a Pesti útról

Létrehozva:

„A minta szállítás közben kifolyt” – kifotózott képkocka a videóban bemutatott egyik dokumentumról / Forrás: Budapest Városháza/Facebook

Karácsony szerint az állami szervnek azonnal meg kellett volna ismételnie a teszteket, de még a hibát is elhallgatták.

„Ami a Pesti úton történt, annak következménye lesz” – kezdődik Orbán Viktor pénteki rádióinterjújának részletével a Fővárosi Önkormányzat Facebook-videója, amiben Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, oldalán az otthon vezetőjével, Skultéti Józseffel  mondja el, hogy a járványügyi hatóság hibázott, miután több mint egy héttel ezelőtt az összes lakón koronavírus-tesztet végzett.

Gy. Németh beszámolója szerint a járványügyi hatóság által elvégzett 500 tesztből 74 nem sikerült,

amiről több mint egy héten át nem értesült sem Budapest önkormányzata, mint az idősotthon fenntartója és üzemeltetője, sem a Pesti úti idősotthon vezetője. Utóbbit pedig kötelezően értesíteni kellett volna, ahogy azonnal meg kellett volna ismételni a teszteket is – tudatja a videóban a főpolgármester-helyettes. Hozzáteszi:

a hibás tesztekről szóló eredményt kinyomtatva, borítékba téve postázták.

Az is elhangzik, hogy 74 hibás tesztből

  • 9 azért vált értékelhetetlenné, mert szállítás közben kifolyt;
  • a 9 értékelhetetlen teszt alanyát nem szállították kórházba, maradtak az otthonban, egyikőjük később koronavírusos tüneteket produkált, ezért őt elkülönítették;
  • a fennmaradó

65, hibásan tesztelt lakó már egy hete úgy fekszik kórházban, fertőző betegek között, hogy amikor beszállították őket, akkor nem tudták róluk, hogy koronavírusosak-e vagy sem.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere így reagált az ügyre: „A kormányzati járványügyi hatóság nemcsak elszúrja a tesztelést, de erről csak több mint egy hét után értesíti az intézményt. És van képük a Fővárosi Önkormányzatra mutogatni…”

Érdekességképpen hívjuk fel olvasóink figyelmét a szereplők ruhájára:

Gy. Németh Erzsébet vörösben, Skultéti József pedig fehérben állt kamera elé.

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink