Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Megvan, mikorra tervezi az UEFA a BL-döntőt

Létrehozva:

Jürgen Klopp, az angol Liverpool vezetőedzője irányítja csapatát a BL-ben / Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto

Szokás szerint a Bajnokok Ligája döntője zárhatná le a szezont, de az még nem tiszta, hogyan jutnának el odáig a versenyben maradt csapatok.

Augusztus 29-re, szombatra halasztaná az isztambuli BL-döntőt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), az Európa-liga döntőjét pedig három nappal előtte játszanák Gdanskban. A szervezet csütörtökön tárgyal a részletekről, és abban valószínűleg meg fognak egyezni, hogy az országok bajnokságait hamarabb be lehetne fejezni, mint a BL-t – írja a BBC.

Az UEFA két forgatókönyvet vázolt fel. Az egyik, hogy a negyeddöntőket és az elődöntőket oda-visszavágós rendszerben rendezik meg, ahogy szokták, júliusban és augusztusban. A másik szerint viszont megvárnák, amíg az országok bajnokságai befejeződnek, és egy egyhetes mini-tornával döntenék el, ki emelheti magasba a BL-serleget.

Ez viszont problémás abból a szempontból, hogy több nyolcaddöntőnek nem játszották le a visszavágóját, köztük a Manchester City–Real Madrid párosításnál sem. Az Európa-ligában mindegyik nyolcaddöntő visszavágóját elhalasztották a járvány miatt, az Inter–Getafe és a Sevilla–Roma meccseknek pedig már az első körét sem tudták lejátszani.

Legnépszerűbb cikkeink