Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Jövő szerdán megnyitnak egy határátkelőt az Ausztriában dolgozó magyaroknak

Létrehozva:

Szijjártó Péter erről soproni képviselők kezdeményezésére az osztrák külügyminiszterrel állapodott meg: a fertőrákosi határátkelőt nyitják meg.

Az MTI azt írja, a magyar külügyminisztert múlt héten két soproni képviselőtársa, Molnár Ágnes és Barcza Attila keresték meg azzal a problémával, hogy az Ausztriában dolgozó magyaroknak reggelente hosszasan kell várakozniuk a soproni határátkelőhelyen. A rendőrség ugyan Szijjártó szerint példás gyorsasággal lépett, rugalmasabb és egyszerűbb ellenőrzési módszert vezettek be, ugyanakkor világossá vált, hogy tartós megoldást csak egy új átkelő megnyitása jelent.

Képviselőtársai a fertőrákosi átkelőhely megnyitását javasolták. Szijjártó szerint az osztrák külügyminiszterrel olyan döntést hoztak, amelynek szimbolikus jelentősége is van: a páneurópai piknik helyszínéhez közeli átkelőt vehetik igénybe újra a dolgozók.

A megállapodás értelmében jövő szerdától az Ausztriában dolgozó magyarok ismételten használhatják a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya közötti átkelőhelyet.

Legnépszerűbb cikkeink