Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Járvány: a Csányi-féle magánkórház még nem kapott engedélyt, üresen áll

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

Teljes készültségben van a Csányi Sándor-féle Budai Egészségközpont, hogy megkapják az engedélyt és járványkórházzá nyilvánítsák. Azonban a magánintézmény még nem kapott választ.

Még minidig nem tud koronavírusos-betegeket fogadni a Budai Egészségközpont, pedig március közepén elkezdték a felkészülést, most 120 ágy várja a fertőző betegeket – írja a 24.hu. Még 15-én a tulajdonosok, Csányi Sándor és Varga Péter Pál Pintér Sándor belügyminiszternek ajánlották fel a kórház szolgálatait. Azóta az intézménybe a már meglévő lélegeztetőgépek mellé beszereztek még további 20 darabot, emellett a Generali a Biztonságért Alapítvány is felajánlott 50 millió forintot a koronavírus szűréséhez szükséges tesztek, laborberendezések beszerzéséhez.

Kásler Miklós, a kormány egészségügyért felelős miniszterének engedélye nélkül azonban az épület üresen áll.

„A működés megkezdéséhez az Emmi-miniszternek elrendelő határozata kell. Ezt a mai napig nem kaptuk kézhez. Április 2-án a miniszterhez címzett kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a kórház bevonása az aktuális szükségleteknek megfelelően fog megtörténni, »napokon belül«. Azóta »stand by«, azaz készenléti helyzetben van a kórház, ami a járványellátást illeti” – mondta a lap kérdésére Varga Péter Pál intézményigazgató, aki az egészségközpont honlapján korábban azt is közzétette, hogy bár a járványkórházzá válás kifejezetten veszteséges, azonban a cég működési tartalékaival akár fél évig tartó problémás helyzetet is tudnak kezelni.

Legnépszerűbb cikkeink