Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Csányi és Hernádi is beállt Karácsony mellé

Létrehozva:

A Budapest Global igazgatósága | Fotó: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala

Intézményesített együttműködés kezdődött Budapest Főváros Önkormányzata és a fővárosban működő vállalatok és tudásközpontok között.

Megtartotta alakuló ülését a Budapest Global igazgatósága – közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. Szerinte a Budapest Global egy politikailag független szakmai szervezet, egy, a köz- és magánszféra szereplőit tömörítő platform, amelynek célja elősegíteni a hosszú távú, intézményesített együttműködést Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesten működő vállalatok és tudásközpontok között.

„Budapest, a többi városhoz hasonlóan – a klímaváltozás, gyors technológiai fejlődés és az egyre növekvő gazdasági verseny révén – összetett és folyamatosan változó kihívások előtt áll. Ahhoz, hogy ezekre a kihívásokra megoldásokat találjunk, szükség van a városi élet legfontosabb szereplőinek együttműködésére” – indokolta a főpolgármester. A Budapest Globalhoz már az induláskor csatlakozott a Budapest Airport, az ELTE, a Graphisoft, az IKEA, a MOL, a Prezi, a Vodafone és az OTP.

„A kezdeményezés egyértelműen a budapestiek érdekeit szolgálja, hiszen azon fogunk dolgozni, hogy a csatlakozó szervezetek tudásával és erőforrásaival a város élhetőbb, zöldebb legyen, illetve emeljük a vonzerejét a nemzetközi színtéren. Köszönöm a szervezeteknek az együttműködést, jó végre úgy tárgyalni a városunk jövőjéről, hogy az asztal másik oldalán olyanok ülnek, akiknek Budapest fejlődése és nem tönkretétele a fontos” – írta Karácsony.

Néhány nappal ezelőtt egy másik budapesti kezdeményezés is elindult: Párizs, London, Bécs, Barcelona, Zágráb, Gdansk, Los Angeles és egy sor más város is csatlakozott a Szabad Városok Szövetségéhez, a visegrádi négyek fővárosai által alapított városszövetséghez. Ekkor nemzetközi konferenciát is tartottak Budapesten Fenntartható Demokráciák építéséről címen. A konferencia margóján zajlott a Szabad Városok Szövetsége polgármesteri csúcstalálkozó is, ahol az alapítók kibővítették a 2019 decemberében a visegrádi fővárosok által életre keltett városszövetséget.

Legnépszerűbb cikkeink