Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

1,2 milliós kamatmentes diákhitelt vehetnek fel a felnőttképzésbe jelentkezők

Létrehozva:

Ismertették a gazdaságvédelemhez igazított diákhitel részleteit.

A felsőoktatási hallgatók mellett a 18-55 éves, felnőttképzésben részt vevők is igényelhetik a májustól elérhető, szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt – közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ezt a kormány már többször hangsúlyozta a gazdaságvédelmi terve ismertetésekor.

A vezérigazgató azt is elmondta, az új diákhitel a felsőoktatási hallgatóknak legfeljebb 500 ezer, a felnőttképzésekben részt vevőknek maximum 1,2 millió forint összegben lesz elérhető. A családtámogatás erre a termékre is érvényes, tehát a második gyermek születésekor a kormány elengedi az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek után pedig a diákhitel-tartozás egészét – hangsúlyozta.

Tájékoztatott arról is, hogy a kormány a szabad felhasználású Diákhitel1 maximális keretét augusztus 15-től több mint kétszeresére, 150 ezer forintra emeli. Továbbá június 15-ig és december 31-ig meghosszabbítja annak igénylési határidejét, és az első félévre visszamenőleg is igényelhetővé teszi maximum 350 ezer forint értékben. A nyelvtanulási diákhitel megszűnik, az eddig felvett hitelek pedig májustól kamatmentessé válnak – tudatta a vezérigazgató.

Legnépszerűbb cikkeink