Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Karácsony Gergely pontokba szedte az állam felelősségét az idősotthonok ügyében

Létrehozva:

Pontokba szedve reagált ismét Karácsony Gergely főpolgármester a főváros vezetését az idősotthonokban kitört koronavírus-járvány miatt érő kritikákra.

Karácsony posztja úgy fogalmaz, hogy, bár nemzeti összefogásra, együttműködésre lenne szükség az ilyen nehéz időkben, a helyett „egy hazug és méltatlan támadássorozatot kaptam a kormánytól”, továbbá, hogy „a rágalmakra tényekkel kell válaszolni”.

Az első pont szerint jogszabály határozza meg, hogy a kormány feladata a védőfelszerelések beszerzése, ezt mégis a fővárosnak kellett megtennie helyette. A második szerint a szűrővizsgálatok elrendelése is a kormány hatáskörébe tartozna, ám ezt is a fővárosnak kellett helyette megtennie. A harmadik szerint a kormányhivatal ellenezte, hogy csak negatív koronavírus-teszttel lehessen gondozottakat visszaszállítani az otthonokba a kórházakból, ahol elkaphatták a fertőzést, annak ellenére, hogy a főváros ennek bevezetését több alkalommal is kérte.

Karácsony Gergely

A járvány megváltoztatta az életünket. Megváltoztatta azt is, ahogy… an elterveztük programunk végrehajtását azon a fantasztikus napon, éppen fél évvel ezelőtt, amikor a budapestiek megtiszteltek a bizalmukkal. Ha nem lenne a járvány, akkor éppen zajlanának a viták a városban a részvételi költségvetésről, arról, mire költenének a budapestiek egymilliárd forintot.

 

Legnépszerűbb cikkeink