Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Stabil a koronavírusos brit miniszterelnök, Boris Johnson állapota

Létrehozva:

Fotó: Isabel Infantes / AFP

A miniszterelnök jó hangulatban van és kényelmesen töltötte az éjszakát – közölte a Downing Street szóvivője. II. Erzsébet királynő folyamatos tájékoztatást kap a miniszterelnök állapotáról, de a kormányfő szokásos heti audienciája az uralkodónál ezen a héten elmarad.

A miniszterelnöki feladatok ellátását Johnson felkérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfő gyógykezelésének idejére – írja az MTI.

A jelenlegi brit kormányban nincs miniszterelnök-helyettesi tisztség, de Dominic Raab az „első miniszter” (First Secretary of State) címet is viseli. Ez azt jelenti, hogy rangban az összes többi kabinettag felett áll, és így gyakorlatilag Boris Johnson után a brit kormány második legmagasabb rangú tagja.

Ahogy a Pesti Hírlap is megírta, orvosai tanácsára hétfőn helyezték át intenzív osztályra Johnsont. A brit miniszterelnököt tíz nappal ezelőtt tesztelték, akkor derült ki, hogy koronavírus miatt lázas. Állapota vasárnap fordult súlyosabbra, akkor szállították a londoni St. Thomas kórházba. Mára azonban tehát jobban lett.

Legnépszerűbb cikkeink