Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bajnokok Ligája: kiesett a Liverpool

Létrehozva:

Fotó: AFP

Kettős vereséggel búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától a címvédő Liverpool miután hazai pályán is kikapott az Atlético Madridtól. A szerdai nap másik továbbjutója a Paris Saint-Germain volt.

Ha csak a végeredményt látjuk, azt hihetnénk, simán verte oda-vissza az Atlético Mardrid a BL-ben a Liverpoolt. A valóság azonban ennél árnyaltabb, ugyanakkor tény, a címvédő kettős vereséggel búcsúzott a nyolcaddöntőben, miután az idegenbeli 1–0-s vereségét követően hazai pályán hosszabbítás után 3–2-re kikapott a spanyoloktól. A visszavágón nemcsak a mezőnyben, hanem a kapu előtt is domináltak az angolok. A sok helyzetből egyet a rendes játékidőben, egyet pedig a hosszabbításban is belőtt a Pool, ám a vendégek – jókora meglepetésre – fordítani tudtak. Így Jürgen Klopp (képünkön) irányítása alatt először vesztettek oda-visszavágós párharcot a liverpooliak. Ezzel véget ért egyúttal a vörösök több mint öt és fél éve tartó veretlenségi sorozata az Anfield Roadon a nemzetközi kupákban, ezalatt 25 mérkőzésen 18 győzelem mellett 7 döntetlen volt a mérlege.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a bombameglepetés okát abban látja, hogy fáradtak voltak, és mindaz, ami addig természetesen jött a játékosaiból, most görcsössé váltak. – Kilencven percig kivételesen játszottunk, de nem szereztük meg akkor a másodikat, majd megmagyarázhatatlan gólokat kaptunk – mondta Klopp. – Nem jött jól a 2–1, de azért akkora még nem voltunk nagy bajban. Bezzeg a második gól után! A teljesítménnyel teljesen elégedett vagyok, rendkívül nehéz egy, az Atléticóhoz hasonló defenzív csapat ellen játszani. Az előző két BL-sorozatban volt pár pillanatunk, amikor mellénk állt a szerencse, ma viszont a döntő pillanatokban elpártolt tőlünk.

A madridiak edzője, Diego Simeone persze rendkívül boldog volt. A szakember Oblak kapus és Marcos Llorente remek cseréjében látta a sikerük titkát, utóbbi ugyanis két gólt is lőtt. – Úgy védekeztünk, mintha az életünk múlott volna rajta, és ha mind egy hullámhosszon vagyunk, akkor ilyen tettekre is képesek vagyunk. Fantasztikus munkát végeztünk, csapatként voltunk hatalmasok – nyilatkozta Llorente.

A másik szerdai meccsen a Paris Saint-Germain hazai pályán, zárt kapuk mögött 2–0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot, így 2–1-es összesítéssel bejutott a BL-negyeddöntőjébe.

Legnépszerűbb cikkeink