Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nyert a Chelsea, ikszelt a Juventus

Létrehozva:

Kai Haverz gólja | Fotó: Glyn Kirk / Ikimages / AFP

A címvédő Chelsea kedvező helyzetbe került a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután kedden 2-0-ra legyőzte a vendég Lille-t, míg a nap második mérkőzésén a Juventus döntetlennel zárt a Villarreal vendégeként.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea Kai Havertz révén gyorsan vezetéshez jutott, majd a második félidő közepén Christian Pulisic kettőre növelte a londoniak előnyét. A vendégek a folytatásban igyekeztek szépíteni, de kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura.

A Juventus téli szerzeményének, Dusan Vlahovicnak a 32. másodpercben szerzett góljával villámgyorsan előnybe került Spanyolországban, majd az első félidőben megőrizte kapuját a góltól. A fordulás után negyedórán át a Villarreal veszélytelen volt, azt követően a torinói játékosok pontatlanná és könnyelművé váltak, így a 66. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva egyenlített a házigazda. A lefújásig a Villarreal uralta a meccset, de újabb gólt nem tudott szerezni, ezért a továbbjutás kérdése teljesen nyílt maradt. Vlahovicnál gyorsabban a még senki nem szerzett gólt első Bajnokok Ligája- mérkőzésén.

Szerdán az Atlético Madrid és a Manchester United történetének első BL-mérkőzésével, valamint két korábbi győztes, a Benfica és az Ajax Amsterdam összecsapásával zárul a nyolcaddöntős párharcok első felvonása.

Az Atlético Madrid és a Manchester United először találkozik egymással a legrangosabb európai kupában, minden sorozatot figyelembe véve is csak a második párharca lesz a két együttesnek. A másik összecsapáson két korábbi győztes, a Benfica és az Ajax Amsterdam Lisszabonban mérkőzik meg. A holland együttes a csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel, 20 gólt szerezve jutott tovább. A két csapat legutóbb a 2018-19-es szezon csoportkörében találkozott egymással, akkor az Ajax otthon 1-0-ra győzött, a másik mérkőzés pedig 1-1-es döntetlennel zárult.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink