Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

BL: Megint egy mesterhármas

Létrehozva:

BENZEMA KIÜTÖTTE A FRANCIÁKAT | FOTÓ: JAVIER SORIANO / AFP

A Real Madrid Karim Benzema mesterhármasának köszönhetően 3-1-re legyőzte a vendég Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának szerdai visszavágóján, és így 3-2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé, ahová a Manchester City is „elkísérte”.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott a Santiago Bérnabeu Stadionban, egy hajszálnyival azonban a PSG tűnt veszélyesebbnek, gólhelyzete is több volt a francia együttesnek, mint vendéglátójának. A 39. percben Neymar a saját térfeléről indította a jó ütemben induló Mbappét, aki 14 méterről kilőtte a rövid alsó sarkot, s ezzel az összesítést tekintve megduplázta a párizsiak előnyét.

A szünet után folytatódott a kiélezett küzdelem, a Realnak azonban már láthatóan jóval sietősebb volt, így a hazaiak igyekeztek „megnyomni” a második félidő elejét. A támadások kulcsfigurájává Benzema lépett elő, aki előbb a PSG kapusát támadta le agresszívan, és labdaszerzése után gólt is szerzett, 15 perccel később pedig Luka Modric nagyszerű egyéni alakítása és gólpassza után talált be újfent. Benzema olyannyira belelendült a játékba, hogy két perc múlva saját maga és csapata harmadik gólját is megszerezte: a párizsiak védelmi hibáját kihasználva jobb külsővel lőtt tizenöt méterről Gianluigi Donnarumma kapujának bal alsó sarkába.

A rövid idő alatt bekapott három gól teljesen összezavarta a Paris Saint-Germaint, amely a lefújásig még két szabadrúgással próbált veszélyeztetni, végül azonban búcsúzni kényszerült a folytatástól.

A játéknap másik nyolcaddöntős visszavágóján a három hete idegenben 5-0-ra nyerő Manchester City csendes mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a vendég portugál Sportinggal.

 

*

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Real Madrid (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 3-1 (0-1). Továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)–Sporting Lisboa (portugál) 0-0. Tj.: Manchester City, 5-0.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink