Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Görbicz a nyártól edző is lesz

Létrehozva:

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Péntek délelőtt ugyan elutazott a Győri Audi ETO női kézilabda-csapatával Görbicz Anita, ám várhatóan még nem játszik a szombati BL-meccsen. A nyártól már edzőként is számít rá a klubja.

Még novemberben történt, hogy Görbicz Anita fájdalmat érzett a jobb térdében.
A baj végül komoly volt, s abban a hónapban meg is műtötték. A hivatalos megfogalmazás szerint artroszkópos ízületi kitakarítást végeztek az irányító jobb térdében, mivel terheléses lágyrész és porcfelszín bántalmak voltak kimutathatóak. Akkor még úgy számoltak az orvosok is, hogy négy-hat hét után lesz újra egészséges. Ám ez rendesen elhúzódott, csak mostanra gyógyult meg.

A győriek szombaton a Ramnicu Valcea ellen játszanak a Bajnokok Ligájában. A csoportját pontegyenlőséggel vezeti a BL-ben a magyar címvédő, és idegenben is a mérkőzés esélyese. A hétvégi találkozó jó alkalom lett volna, hogy a sérülésből felépülő Görbicz Anita visszatérjen a pályára.

– Fájdalmat már nem érzek, erősítek, edzek, s ha rajtam múlna, már játszanék, de a végső döntést az orvosi stáb hozza meg – mondta lapunknak a győri klasszis. – A Valcea elleni meccsre elutazom a lányokkal, de várhatóan még nem leszek benne a keretben. Remélhetőleg a jövő héten már újra a pályán lehetek. Mindenesetre nagyon várom már, hiányzik a játék, a meccsek.

Ebben a bajnokságban még csak a pályán, aztán pedig a nyártól már játékos-edzőként is számítanak Győrben Görbiczre, Danyi Gábor vezetőedző segítője lesz. Emellett a magyar válogatottnál szakmai tanácsadóként is dolgozik majd. Az irányító korábbi edzőinek, a sportág meghatározó szakembereinek a véleményét is kikérte, és mindannyian azt mondták, hogy ez az új feladatkör a legtesthezállóbb neki. Az vitathatatlan, Görbicz kiválóan lát a pályán, remek a taktikai érzéke, s ezt a többieknek is jól át tudja majd adni.

Kiss B. László

Legnépszerűbb cikkeink