Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lehűlésnek nyoma sincs

Létrehozva:

A Kárpát-medencében szerdán is folytatódik a februári tavasz vagy kora nyár: továbbra is kifejezetten enyhe időre számíthatunk.

Kedd éjjel egyre nagyobb területen vékonyodik el, szakadozik fel a felhőzet. Köd elsősorban a nyugati, délnyugati megyékben, másutt csak foltokban alakulhat ki. Szerdán általában fátyolfelhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet erősen felhős az ég. A nyugati országrészben néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg – közölte a Hungaromet.hu. A következő napokban folytatódik a kora tavasz, vagy inkább: kora nyár.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 21 fok között alakul.

Európában egy ciklon örvénylik Izland felett, amely a szigetország egyes részein kiadós mennyiségű csapadékot eredményezett. A Genovai-öböl térségében szintén egy ciklon található, hatására arrafelé több helyen fordul elő eső, a hegyekben havazás is. A ciklon előterében dél felől enyhe levegő áramlik a kontinens belseje felé.

Európa legnagyobb részén a sokévi átlagnál jóval enyhébb az idő, a Földközi-tenger partvidékén, Közép-Európában és a Balkán-félszigeten is előfordulnak 20 fokos csúcsértékék.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink