Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A Király utca környékét ellepték a mesterlövészek

Létrehozva:

A belvárosi Király utca környékén pánik tör ki, amikor egy drogos férfi fegyverrel fenyegetőzött és a lakosok lövésekre lettek figyelmesek. Mint utóbb kiderült a férfi túszt is ejtett.

Rendőrök, mentők és TEK-esek rohantak ahhoz a budapesti, Király utca egyik lakáshoz, ahol egy férfi tudatmódosított állapotban, bedrogozva, fegyverrel fenyegetőzött – írja a Ripost. A lakók azután értesítették a hatóságot, hogy a lakásból sikoltozást és segítségkérést hallottak.

A Király utca környékét ellepték a mesterlövészek

Hatalmas volt a készültség és a pánik, a rendőrök faltörő kossal és kamerával érkeztek, hogy az ablakon kívülről lássák, mi történik – írja a lap. A belvárosi Kazinczy utcához közeli szakaszát teljesen lezárták a rendőrök erre az időszakra, még a lakók se mehettek haza. Volt, aki máshol kényszerült aludni. „10 óráig volt lezárva az utca, egy lélek se ki, se be. A túloldalt a tetőn mesterlövészek is voltak” – nyilatkozta egy helyi lakos. A helyszínre még túsztárgyaló is érkezett, aki arra kérte az fenyegetőzőt, nyissa ki az ajtót. A férfit végül sikeresen elkapták, kiderült, csak egy gázpisztoly volt nála. Ezt követően rohammentővel szállították el a bedrogozott férfit a tudatzavar tisztázásának érdekében. A Király utca érintett közösképviselője szerint nem ez volt az első ilyen eset, elmondása szerint állandó problémát okoznak náluk a drogosok és azok a külföldiek, akik csak rövid időre bérelnek lakást. Az olyanok, mint az a holland nő, aki a mostani helyszíntől mindössze egy utcára nemrég megölte élettársát az Airbnb-s lakásukban, miután részegen féltékenységi rohamot kapott. Az esethez ott is rendőrt kellett hívni a belvárosi éjszakában.

A Király utca fegyverrel fenyegetőző lakosa túszt is ejtett, de nem emlékszik semmire, mert kokainozott és ráivott másfél liter vodkát

A BRFK nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, aki VII. kerületi lakásában kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét, mielőtt a TEK ártalmatlanná tette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétség miatt folytat eljárást egy 44 éves budapesti lakos ellen – írja a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint N. Csaba 2024. február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta egy látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

Tekintettel arra, hogy a videó alapján feltételezhető volt, hogy fegyveres túszejtés áll fenn, a helyzet megoldása érdekében a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot. A helyszínre kiérkező egység tárgyalója azonnal megkezdte a munkát a nem együttműködő személlyel. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt. Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. N. Csaba beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció. Műemlék besorolású épület a Király utca 27. szám alatt Budapesten, 2021. szeptember 9-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Legnépszerűbb cikkeink