Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Zsinagógák Hete: hét budapesti helyszínen

Létrehozva:

Hagyomány, hogy augusztus és szeptember fordulóján az EMIH Magyar Zsidó Szövetség megrendezi nagyszabású rendezvénysorozatát, a Zsinagógák Hetét, amely idén augusztus 27-től szeptember 10-ig több helyszínen, változatos programkínálattal nyújt ízelítőt a zsidó kultúra kimeríthetetlen gazdagságából.

Az idén először a budapesti RAM-Art Színházba meghirdetett nyitóprogramon, a Sóletfesztiválon a korábbiaktól eltérő módon a magyaros, az izraeli, valamint a vegetáriánus sóletek mellett olyan hírességek receptjei alapján készített sóleteket lehet megkóstolni, mint Farkasházi Réka, Király Linda és Kovács Áron – jelentették be a szervezők sajtótájékoztatójukon szerdán Budapesten. A gasztronómiai mellett kulturális programokat is kínálnak a nyitónapon: valódi nagyzenekar előadásában szólalnak meg a ismert mesefilmek slágerei, miközben egy óriás LED-falon meg is elevenednek a jól ismert mesehősök – írja az uzlet.hu.

A fesztivál során, augusztus 30-án nyílik újra a Jósika utca 4. alatti imaház is. Ezt a kis zsinagógát az 1980-as években zárták be, majd állapota jelentősen leromlott. Az EMIH-Magyar Zsidó Szövetségnek köszönhetően teljes felújításon esett át, Bak Mordecháj rabbi és felesége Izraelből költöztek Budapestre, hogy közösséget építve újra életet leheljenek falai közé. Bővebb információk: www.zsidokulturalisfesztival.hu

(Kiemelt képünkön a Zsinagógák Hete rendezvény hivatalos plakátja. Fotó/Forrás: hivatalos weboldal)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink