Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elsejétől újra jár a fogaskerekű

Létrehozva:

A téli üzemszünet után április 1-től, szombattól újra jár a fogaskerekű. A téli üzemszünet ideje alatt egy több száz méteres szakaszon felújították a pályát, hogy problémamentesen és csendesebben tudjanak közlekedni a hamarosan 150 éves fogaskerekű vasút vágányain.

A vasútvonalon az elmúlt hónapokban téli üzemszünet volt érvényben, ezalatt több százméternyi vágányt cseréltek ki, valamint új kitérőket építettek be Orgonás megállóhelynél. Az elmúlt hónapokban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák is megvalósultak, amelyek nélkülözhetetlenek a fogaskerekű üzembiztos működéséhez – közli a BKK.

Hétköznap a korábbi menetrend szerint jár majd a fogaskerekű, emellett kora reggel és késő éjszaka továbbra is megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer.

Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények a Városmajor és a Széchenyi-hegy között, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.

Hétvégén és ünnepnapokon reggel 7:30-ig, illetve este 22:00 után a szerelvények csak előzetes igénybejelentés esetén közlekednek.

(Kiemelt kép: a fogaskerekű vasút Simmering-Graz-Pauker gyártmányú szerelvényei kereszteznek az Adonis utcai állomáson 2022. május 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Legnépszerűbb cikkeink