Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Üzemanyagforgalmazó finanszírozta a környezetvédelmi miniszter kampányát

Létrehozva:

A brit környezetvédelmi miniszter korábban úgy nyilatkozott, „az olaj- és gázipari engedélyek újbóli kiadása jót tesz a környezetnek”, illetve hogy nem minden fosszilis tüzelőanyag „ördögtől való”.

Graham Stuart összesen 12 ezer fontnyi kampányadományt kapott az Egyesült Királyság egyik legnagyobb üzemanyag-forgalmazójától, valamint egy légi közlekedési tanácsadó cégtől – írja a Guardian nyomán a 444.hu.

Stuartot Rishi Sunak nevezte ki szeptemberben környezetvédelmi miniszternek. A Guardian azt írja, az elmúlt hónapokban Stuart sokakat zavarba hozott kijelentéseivel, miszerint „az olaj- és gázipari engedélyek újbóli kiadása jót tesz a környezetnek”, illetve hogy nem minden fosszilis tüzelőanyag „ördögtől való”.

Mint most kiderült, Stuart 2019-ben tízezer fontot kapott kampányához a JR Rix & Sonstól, amely elsősorban üzemanyagok forgalmazásával és értékesítésével foglalkozik.

A JR Rix & Sons vállalatcsoportjához tartozik a Rix Petroleum, a Rix Heating és a Rix Shipping amely a lap szerint a Humber torkolatvidék egyik legnagyobb tengeri üzemanyag-szállítója. Ezen felül Stuart kapott még kétezer font adományt a Bostonairtől, egy légi közlekedési tanácsadó cégtől – írja a lap.

(Kiemelt kép: Graham Stuart, brit környezetvédelmi miniszter. Fotó: DRIAN DENNIS / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink