Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pénzdíjas lesz a Bocskai-emlékverseny

Létrehozva:

Kovács Richárd (kékben) és a georgiai Lasa Guruli a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny férfi 63 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2021. február 12-én. | Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Debrecen felkészült a 66. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny megrendezésére, amely első alkalommal lesz pénzdíjas, miután bekerült a nemzetközi szövetség újonnan induló World Boxing Tour sorozatába.

Barcsa Lajos, a cívisváros alpolgármestere a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón felidézte, hogy Umar Kremljov, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) tavaly megválasztott elnökének első útja Debrecenbe vezetett és az általa tapasztaltak alapján a Bocskai-emlékverseny első helyszínként bekerült a World Boxing Tourba.

Debrecen az Oláh Gábor utcai sportcsarnok rendelkezésre bocsátásával, a külföldi sportolók és a bírók elhelyezésével, illetve díjakkal járul hozzá a 100 ezer dollár összdíjazású verseny sikeréhez – mondta az alpolgármester.

Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) főtitkára hozzátette: a február 7. és 13. közötti sorra kerülő Bocskai-emlékversenyen, amelynek a hivatalos megnyitóját február 8-án délután tartják, 20 ország mintegy 200 versenyzője lép majd szorítóba, 13 férfi és 12 női súlycsoportban.
Erős lesz a mezőny, többek között Angliából, Ukrajnából, Törökországból és Brazíliából is érkeznek neves bokszolók Debrecenbe – sorolta a főtitkár.

Bertók Róbert szövetségi kapitány jelezte: nyolc felnőtt magyar bajnok sérülés vagy Covid-fertőzés miatt nem tud részt venni a versenyen. A 204 benevezett versenyző között 39 férfi és 25 női ökölvívónk található.
A szakvezető az esélyesek között említette a DVSC két bokszolóját, az 51 kilós Bernáth Attilát és az 54 kilós Bernáth Lászlót. Azt mondta, a magyar válogatott a kis és a nagy súlycsoportokban a legerősebb, ezekben a kategóriákban komoly eredményeket vár. Elmondta azt is, hogy a magyar indulók a brazil válogatottal készültek az elmúlt héten, az ott mutatott teljesítményük biztató.

Legnépszerűbb cikkeink