Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hivatalosan is megkezdődött a téli olimpia

Létrehozva:

Tóth Zita Pekingben | Fotó: Molnár Ádám / Magyarock

A délutáni nyitóünnepségen a magyar zászlót több mint 25 év után újra alpesi síző vihette, Tóth Zita és Kékesi Márton személyében. 

A kora délutáni órákban hivatalosan is megkezdődött a XXIV. téli olimpia Pekingben.

Az alpesi síző Tóth Zita előzetesen élete egyik legnagyobb pillanataként jellemezte a történteket. „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Kékesi Mártonnal mi vihetjük a magyar zászlót. Nem számítottam rá, hogy már az első olimpiámon ilyen kitüntetésben lesz részem. Ez lesz életem egyik legnagyobb pillanata és már nagyon várom!” – mondta a Vasas 19 éves versenyzője, aki műlesiklásban és óriás-műlesiklásban lesz érdekelt a jencsingi zónában található Hsziaohajte alpesisí-pályán.

Legutóbb az 1994-es, lillehammeri játékokon érte alpesi sízőt, Bónis Attilát az a megtiszteltetés, hogy lobogót tartó embereként vonulhatott a nyitóceremónián.

Jó hír, hogy a sífutó Pónya Sára a mai nap elutazhatott a pekingi olimpiára, miután a múlt héten pozitív koronavírus-teszt miatt otthon kellett maradnia, péntek délután viszont gépre szállhat, és helyi idő szerint szombaton este érkezik meg a helyszínre. A Honvéd Zalka SE sífutója egy számban érdekelt az olimpián: csütörtökön a klasszikus stílusú 10 kilométeres versenyben.
Közben folytatódott a szerdán elrajtolt curling torna. A címvédő kanadai vegyes páros 7-5-re legyőzte a négy éve ezüstérmes svájci kettőst. A tengerentúliak vereséggel kezdtek az olimpián, ám azóta mindkét összecsapásukat megnyerték. A pénteki mérkőzésen már 3-0-ra és 6-2-re is vezettek, innen jöttek fel a svájciak, de nem tudtak fordítani.

Az olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes norvég duó 11-8-ra kikapott a jól hajrázó olaszoktól, akik így 3 csatájuk után is százszázalékosak. A svédek is begyűjtötték harmadik sikerüket, miután 7-6-ra verték az ausztrálokat, akik négy párharc után még mindig nyeretlenek.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink