Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Jim Carrey hatvanéves

Létrehozva:

Forrás: Jim Carrey / Twitter

„Hatvan vagyok és még mindig szexi! Ma este már kukoricasalátát és őszibarackkompótot eszem” – közölte vicces szülinapi videójában egy fogatlan öregembert utánozva Jim Carrey, arra célozva, hogy ezeket már nem kell rágni.

A kétszeres Golden Globe-díjas színész január 17-én húzta be a hatodik ikszet, de a humorérzéke dacol az évek múlásával – írja róla a People magazin. Születésnapján gratulált neki Cary Elwes, akivel még a Hanta boy 1997-es forgatásán kötött barátságot, és boldog szülinapot kívánt Beyoncé, aki mellett a komikus korábban „kiállt” a Twitteren: „Ne bántsátok Beyoncét, amiért playbackel. Mikor hideg és száraz a levegő, nehéz a szép hangokat előcsalogatni. Ezért is veszem fel előre a hónaljpukijaimat!”

Carrey az 1990-es években vált Hollywood egyik legkedveltebb vígjáték-színészévé a Dumb és Dumber, a Maszk és az Ace Ventura: Állati nyomozó című komédiákkal, amikben gumiember-képességeit is bevetette. Később az Ember a Holdon és az Egy makulátlan elme örök ragyogása című drámákban nyújtott alakításaival a közönség mellett a kritikusok tiszteletét is kivívta. 

Közhely, hogy a legnagyobb nevettetők a legszomorúbb emberek, de ez igaz rá is. Szüleivel és három testvérével gyakran töltötték az éjszakát sátorban vagy lakókocsiban, mikor apjának nem volt munkája, se igazi otthonuk. Emiatt 16 évesen az iskolából is kimaradt, hogy pénzt keressen. Szülei támogatták komikusi karrierjét, így már 15 éves korától kezdve stand-upozott, bárok közönségét szórakoztatva. A szorongás és a klinikai depresszió végigkísérte az életét, de a gyógyszeres kezelés nem oldotta meg a gondjait. Végül a spiritualitásban talált lelki békére, találkozott a Dalai Lámával és barátságot kötött Eckhart Tolle német származású spirituális tanítóval. A képzőművészet is terápiás tevékenység számára, rajzai, festményei és szobrai elképesztően színes pop-art művek, sokszor politikai paródiák. Hosszabb kihagyás után most a filmezéshez is visszatért, ugyan csak a hangját kölcsönözte a Sonic, a sündisznó 2-ben Dr. Robotnyiknak, emellett The Weeknd új albumán is szerepel, ő sustorogja andalító hangon a számok közti szövegeket, akár egy softrock rádiós műsorvezető.

Legnépszerűbb cikkeink