Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Karnyújtásnyira a győzelemtől al-Attijah

Létrehozva:

Fotó: AFP / Franck Fife

Stéphane Peterhans szerdai győzelmével, a Dakarra idén visszatérő Audinak most már minden versenyzője nyert szakaszt.

Az összetettben viszont továbbra is megnyugtató előnnyel vezet Nasszer al-Attijah. 

Szerdán Stéphane Peterhansel volt a leggyorsabb az autósok mezőnyében. Pályafutása 82. részsikerét aratta és az elsőt az Audi Q e-tron volánja mögött. Peterhans a tavalyi Dakar-siker után közel volt a visszavonuláshoz, hiszen nagyszerű csatát nyert meg al-Attijah ellen, ráadásul egy új országban, új navigátorral. Aztán jött az Audi ajánlata, ami kihagyhatatlan lehetőséget jelentett számára. Esélyét a győzelemre már a verseny elején elveszítette, ám a második héten azért megmutatta tudását.

„Ez volt az egyik első tiszta szakaszunk: lengéscsillapító-problémák, defektek vagy navigációs gondok nélkül. Szépen haladunk, élvezzük az autózást, végre én is nyertem, ami fantasztikus. Mérföldkő volt, amikor Carlos (Sainz) szakaszt nyert egy elektromos autóval, és mi most alátámasztottuk a sikerét. Jövőre nyernünk kell, a hibázás nem opció” – nyilatkozta a viadal történetének legeredményesebb szereplője: 6 győzelem motorral és 8 autóval.

Az összetettben továbbra is a háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah vezet. A szerdai szakaszon hetedik lett, de ez is bőven elég volt, hogy megtartsa előnyét.

„Nem veszítettünk túl sok időt, és csak egy percet ajándékoztunk Loebnek, úgyhogy jó helyzetből várjuk az utolsó előtti szakaszt. Matthieu remekül navigált. Lépésről lépésre jutottunk el idáig és nem akarok kockáztatni, mert még nincs vége a versenynek. Az első naptól kezdve a győzelemre koncentrálunk, azért vagyunk itt, hogy miénk legyen a végső siker” – nyilatkozta al-Attijah.

A motorosoknál megint változott a helyzet az élen: jelenleg a francia Adrien van Beveren vezet, de nagyon kicsik a különbségek Sam Sunderlandhez és Pablo Quintanillához képest.

A határon túli magyar versenyzők közül a szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 41. helyen áll, míg a vajdasági Saghmeister Gábor a 112.

NSO / PH

Legnépszerűbb cikkeink