Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

2022: a járvány vége?

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTI / Mónus Márton

Szokatlan tünetekkel találkoztak egy izraeli kórház orvosai: együttesen volt jelen egy terhes nő szervezetében a koronavírus és az influenza.

Már neve is van a tünetegyüttesnek: „Flurona”-nak nevezték el.

A fiatal nő, akit a Petach Tikva-i Beilinson Kórházba szállítottak be, nem volt beoltva, és a kórházi vizsgálatok kimutatták az influenza és a Covid 19 kórokozóinak együttes jelenlétét. A Mirror híradása szerint koronavírus és az influenza keveréke, a Flurona első esetét egy fiatal terhes nőnél találták Izraelben. A kórházban végzett elemzés során az asszonyt a két fertőzésre együttesen pozitívnak találták – számol be a Blikk.

A nő viszonylag enyhe tünetekkel jelentkezett, amelyeknek fő jellemzője volt, hogy „légzési nehézséget okoztak”. Az izraeli egészségügyi minisztérium már vizsgálja a két fertőzés kombinációját, hogy kiderítse, okozhat-e súlyosabb betegséget.

Izraeli szakértők most azt nyilatkozták, hogy több másik beteg is elkapta együttesen két vírust, de teljes részletességgel még nem diagnosztizálták jelenlétüket.

„Tavaly nem voltam tanúja influenza-megbetegedéseknek terhes nőknél vagy szülés közben” – közölte az eset kapcsán Arnon Vizhnitser professzor, a kórház nőgyógyászati ​​osztályának igazgatója, ám „egyre több influenzás terhes nőt veszünk fel az osztályra” – tette hozzá. – „A helyzet attól válik összetetté, hogy a két vírus hasonló tünetekkel jelentkezik, igy határozottan nagy kihívás egy olyan nővel foglalkozni, aki lázas a szüléskor” – zárta nyilatkozatát. Rusvai Miklós szerint eltűnhetnek a Covid-hullámok 2022 második felétől. 

A virológus bizakodó az omikronnal kapcsolatban, amelyről megjegyezte, hogy ha ez a változat sokkal terjedőképesebb, viszont kevésbé kórokozóképes, akkor ennek az évnek a végére talán a Covid megszűnik probléma lenni olyan értelemben, hogy nem fog hullámokban jelentkezni.

„Ősszel és kora tavasszal a légzőszervi betegségek időszakában lesz ugyan egy halmozott fertőzésszám, de az influenzajárványhoz hasonló fertőzéssé fog átalakulni a Covid”. 

 

24.hu / 168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink