Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Baji Balázs visszavonul

Létrehozva:

Bejelentette visszavonulását Baji Balázs Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes gátfutó.

A 32 éves atléta kedden este Facebook-oldalán közölte döntését, hozzátéve, hogy nem szakad el a sportágtól, hanem a pályán kívülről próbálja majd viszonozni az atlétikának mindazt, amit kapott tőle.

„Elérkeztem az aktív versenyzői pályafutásom végéhez, amivel egy gyönyörű korszakot zárok le az életemben. Nehéz szavakba önteni mindazt, amit érzek, egy biztos, hálával tartozom az atlétikának és annak a rengeteg embernek, aki segítette végig az utamat” – írta a BHSE sportolója.

A Nemzeti Sportnak adott interjújából kiderül, hogy a 2019-es sérülésekor gondolkodott el először a visszavonuláson, de akkor még nem tudott megbarátkozni vele. „Úgy voltam vele, bármilyen kicsi esélyt is adnak nekem az orvosok, csak azért is megpróbálok visszatérni, ám végig ott volt bennem a sejtés, hogy előbb-utóbb el kell fogadnom a szomorú helyzetet.”

Baji Balázs a 2016-os amszterdami szabadtéri Eb-n nyert ezüstöt 110 méter gáton, egy évvel később pedig a londoni vb-n lett harmadik. A 2017-es év különösen kedves lehet a számára, mivel háromszor javította meg az országos csúcsot, akkor július 4-én a Gyulai Memorialon elért 13.15 másodperces eredményével pedig jelenleg is tartja a táv rekordját.

Az állatorvosként végzett vágtázó karrierje során két olimpián szerepelt, 2012-ben Londonban az előfutamban kiesett, a 2016-os riói játékokon viszont az elődöntőig jutott.

Pályafutásában 2019 februárjában következett be törés, amikor súlyos sérülést szenvedett, a térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta. Egy évvel később vissza tudott térni, de korábbi formáját később sem nyerte vissza, igaz, az idei toruni fedett pályás Eb-n elődöntős volt 60 méter gáton, de a tokiói olimpiára pedig nem tudta kvalifikálni magát.

„Le a kalappal Balázs páratlan teljesítménye és pályafutása előtt és nagyon örülök, hogy a csapat tagja marad, és együtt dolgozhatunk ezért a szép sportágért!” – fogalmazott Gyulai Miklós elnök a magyar szövetség honlapján.

mti/ph

(Kiemelt kép: SERGEI GAPON – AFP)

Legnépszerűbb cikkeink