Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Azt kapjuk az államból, amit gyűlölünk

Létrehozva:

A Závecz Research felmérése szerint Dobrev Klára a miniszterelnök-jelölti vita második fordulóját. Az RTL Magyarország felkérésére a Závecz Research 1040 embert kérdezett meg arról ki nyerte meg a hétvégi miniszterelnök-jelölti vitát.

A megkérdezettek 63 százaléka már szavazott az előválasztáson, 29 százalékuk pedig el akar menni szavazni. A maradék nem akarja leadni voksát vagy nem válaszolt a kérdésre.  Arra a kérdésre, hogy ki volt a legmeggyőzőbb jelölt a válaszadók 30 százaléka Dobrev Klárát tartotta. A második helyen öt százalékkal lemaradva Karácsony Gergely végzett, őt Márki-Zay Péter követi a kutatás alapján. A Závecz felmérésének harmadik kérdése arra vonatkozott ki nyerte meg a vitát. Dobrevet a válaszadók 31 százaléka tartotta a legjobbnak, Karácsony 24 százalékkal követi, Márki-Zay pedig a harmadik helyet csípte el. Negyedik helyen Jakab Péter áll a kutatásban őt Fekete-Győr András követi.

Dobrev többek között arról beszélt, hogy teljes szemléletváltásra van szükség. Mint mondta, el kell kezdeni költeni a pedagógusra, orvosra, azaz az emberre. Karácsony Gergely szerint az államból csak az működik, amit gyűlölünk: állam és propaganda. Jakab Péter szerint mélyről indulunk, ő olyan állampolgárokat szeretne, akik innovatívak, kreatívak, és felismerik, ha egy kormány át akarja verni őket. Márki-Zay Péter szerint nekünk nem az a pökhendi hatalom kell, aki mások kárára gazdagszik, komoly felzárkóztatásra van szükség, fogyatékkal élők, cigányság felemelése, költeni kell minderre. Fekete-Győr András szerint az egyetemisták harmada külföldre menne, ezért azzal tartaná itt őket, hogy az első diplomát ingyenessé tenné.

Az előválasztás alatt összesen három miniszterelnök-jelölti vitát tartanak, az elsőt szeptember 12-én rendezték, azt az ATV közvetítette, a másodikat most hétvégén tartották az RTL Klubon, a harmadikat valamikor október 4-10. között szervezik meg, és szintén az RTL Klubon látható majd. Az előválasztás egyik célja, hogy visszahozza a magyar politikába, a magyar közéletbe a vitakultúrát – közölték korábban az ellenzéki pártok.

168.hu/ph

(Kiemelt kép: Dimény András)

Legnépszerűbb cikkeink