Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Vakrandiról az oltár elé

Létrehozva:

Harminc fiatal, jó genetikájú férfi és nő keresi a szerelmet a Netflix ma már klasszikusnak számító, 2020-as reality sorozatában, ami rengeteg új nézőt szerezhet azzal, hogy kijöttek az új részek, két évvel az oltár után bemutatva a szereplőpárok sorsát. 

Természetesen mindenkit az érdekel, együtt maradt-e bárki a sorozatban három hét alatt összeboronált házaspárok közül, és nagy meglepetéseket is tartogatnak számunkra. Mókás, hogy végig kísérletként hivatkoznak a reality-re, mintha tudományos pszichológiai mű lenne, noha egyszerű receptből főztek: a fiatal, szexis, kalandvágyó nők és férfiak úgy is találnak maguknak párt, ha eleinte nem láthatják egymást, mert a rapidrandikon kapszulákban ülve, vagy inkább fetrengve, egy falon keresztül duruzsolnak egymás fülébe, több hektoliternyi alkohol hatása alatt. Túl nagy csalódás nem érheti őket akkor sem, ha végre élőben találkozhatnak (ehhez az átlagnál jóképűbb és dögösebb szereplőket válogattak), és tuti lesznek köztük, akik szexelni fognak, még csak nem is kell kamerák előtt, mint más valóságshow-kban. A mexikói luxusnyaralás és az ingyen esküvő is vonzó ajánlat azoknak, akik együtt akarnak maradni, legfeljebb majd elválnak, mint minden harmadik házaspár. 

Csakhogy a megelőlegezett mézeshetek után visszadobják őket a való életbe, ahol tényleg össze kell csiszolódniuk, miközben visszakapják a figyelmükért versengő rokonokat, barátokat, és a telefonjukat. Az első részekben még teljesen vanília, heteronormatív reality innen válik életszerűvé, amikor a szerelemnek valóban van mit legyőznie, a rasszizmustól a homofóbián át az osztálykülönbségekig. Mert a pár egyik fele fehér, a másik fekete, az egyik heteró, a másik fluid, az egyik már felépített egy egzisztenciát, a másik még a diákhitelét se kezdte visszafizetni. 

A szerkesztők ügyesen elérik, hogy érdeklődjünk a szereplők sorsa iránt, figyelmet és energiát fektessünk abba, hogy drukkoljunk nekik vagy akár ellenük. Ha elsőre nem értenénk, mit keres a huszonévesek közt pár harmincas szingli, idővel rájövünk, hogy kellettek érettebb személyiségek is, akik más szempontokat is felvetnek, mint a bulizás és a jó szex, emellett olyanok, mint Piszkos Fred, aki állandóan kavarja. Persze a botrányok kötik le igazán a nézőket, akik további két évadon keresztül tanulmányozhatják a kísérletet, amiből még nem derült ki egyértelműen, vajon a szerelem tényleg vak-e. Legfeljebb annyi, hogy két év után is kelleni fog neki az erős szemüveg. (Vak szerelem, a Netflix reality sorozata) 

Bálint Orsolya

(Kiemelt kép: A)

Legnépszerűbb cikkeink