Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Már forgatják az Őszöd-filmet

Létrehozva:

Filmforgatás a volt tévészékháznál 2021. 04. 11-én. Fotó: Merész Márton

Az alkotás címe A hazugság ára lehet.

Nem sokat tudni arról a filmről, amit a hírek szerint nem állami pénzből, nemzetközi stábbal forgatnak Gyurcsány Ferencről és az őszödi beszéd következményeiről. Most viszont a jelek szerint már megkezdődött a forgatás: a Szabadság-téren dolgozik a stáb, ami a 2006-os tüntetések egyik fontos helyszíne volt.

Nem nehéz rájönni, hogy a forgatás témája ez az eseménysorozat lehet: a helyszínen áll egy vízágyú is, illetve az a kiégett autó, amelyet a zavargások után évekig az MTVA Kunigunda utcai székházának udvarán tartottak (állítólag egyébként Baló György műsorvezetőé volt, mielőtt használhatatlanná vált).

Február közepén a Telex úgy tudta, hogy egy castingcég a Gyurcsány Ferenchez kötődő filmbe keres szereplőket. A 24.hu pedig egy projekt – vélhetően ugyanaz – szereplőválogatásához kapcsolódó anyagot szerzett meg, ami így szólt: „egy ambiciózus, de elnyomott közvélemény-kutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak.”

A lap úgy tudta, hogy az alkotás címe A hazugság ára lehet, és hogy 800 millió forintból forgathatják. Arról is írtak, hogy szakmai berkekben azt beszélik, hogy a filmet a 2022-es választások előtt akarják bemutatni. A színészeket szerintük Kálomista Gábor cége, a Megafilm Tétényi úti székházába hívták meghallgatásra.

A castingot végző cég szerint a film nem lesz politikai állásfoglalás, mert nemzetközi stábbal, külföldi rendezővel készül, ráadásul komoly anyagi támogatásból forgatják, és „széles közönség előtt fogják vetíteni.”

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink