Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Spielberg a gyerekkoráról forgat

Létrehozva:

Shutterstock_420316396
Fotó: Denis Makarenko / Shutterstock

A Deadline hollywoodi hírportál értesülései szerint Michelle Williamsszel tárgyalnak az anya szerepéről.

Noha a filmbéli anya alakját Spielberg édesanyja ihlette, „önálló és eredeti” karakter lesz – írta a lap.

Mivel személyes történetről van szó, Spielberg nemcsak a rendezői székbe ül be, hanem részt vesz a forgatókönyv írásában is, közösen Tony Kushnerrel, aki számos Spielberg-filmet írt az elmúlt években.

Az egyelőre cím nélküli alkotást a nyáron kezdik forgatni és a tervek szerint 2022 folyamán mutatják be.

Az évek során Spielberg többször beszélt arról, hogy arizonai gyerekkora miként inspirálta számos film készítése közben akár a történettel, akár egyes karakterekkel kapcsolatban. Bár az HBO 2017-ben dokumentumfilmet is készített a rendezőről, ez lesz az első alkalom, hogy Spielberg saját perspektívájából mutatja be korai éveit.

 

Aligha akad olyan olvasónk, aki a pályafutása során számtalan díjat – köztük négy Oscart – bezsebelő rendező-producer forgatókönyvírónak legalább egy filmjét ne tudná felidézni. Spielbergnek köszönhetjük Indiana Jones alakját, E. T.-t, a földönkívülit, miatta borzonghattunk a nagy fehér cápától Amity strandjainál, vele menekültünk az elszabadult dinoszauruszok elől a Jurassic Parkban, de azt is ő mutatta meg nekünk, hogy mennyit tett Oskar Schindler a holokauszt borzalmai között a zsidók megmentéséért. És akkor még csak munkássága apró morzsáit soroltuk fel.

Azt azonban kevesen tudják, hogy egy másik ikonnal, Peter Falkkal is keresztezték egymást útjaik, méghozzá éppen abban a sorozatban, amely a magyar származású színészt világhírűvé tette. Pályafutása elején ugyanis Steven Spielberg televíziós rendezőként a Columbo című sorozat sikerén is munkálkodott.

Azt ezt megelőző – tehát valószínűleg a most készülő önéletrajzi ihletésű mozi cselekménye utáni – időszakot is legendák övezik, bár mára már senki nem hiszi el, hogy Spielberg úgy került volna a filmszakmába, hogy magát az egyik stúdióban dolgozónak álcázva irodát foglalt, és várta, hogy valaki megkeresse azzal, hogy munkát adna neki.

Azt pedig szintén csak találgatni lehet, hogy a most készülő mozi zenéjét ki szerzi, de erős tippnek látszik John Williams, aki többek között a Star Wars filmek komponistája is. Eddig ugyanis mindössze két Spielberg-film esetében fordult elő, hogy ne az 51-szeres Oscar-jelölt (ebből ötöt meg is kapott) zeneszerző muzsikája csendüljön fel a rendező alkotásaiban.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink