Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tóth Csaba: „A Momentum ne Zuglóval foglalkozzon!”

Létrehozva:

Fotó: MTI / Soós Lajos

A képviselő a 168.hu reggeli műsorában, a Keljfeljancsiban azt mondta: nem érdekli különösképpen, hogy Hadházyt indítja ellene a Momentum.

 

A napokban jelentette be a Momentum, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő indítja az ellenzéki előválasztást a zuglói körzetben. Ha nyer, ő lesz az ellenzék közös képviselőjelöltje. A körzetet most az MSZP-s Tóth Csaba képviseli a parlamentet, akiről Fekete-Győr András Momentum-elnök szeptemberben azt mondta, biztosan nem lehet rajta a közös listán. Fiala János a Keljfeljancsiban kérdezte az értelmét, aki elmondta, úgy érzi, hogy nem erről szól a bejelentés, csak a „könnyen megszerezhető” Zuglót választja a Momentum.

Szerinte azért tarthatja könnyebben elérhetővé a Momentum Zuglót, mert ott mindig is ellenzéki vezetés volt. „ Választhatott volna Felcsútot, vagy bármelyik másik Fideszes körzetet, de ők könnyebb utat akarják” – mondta Tóth. Kifejtette: szerinte olyan ember kiabál rá kígyót-békát, „akinek az ország a Fidesz kétharmados többségét köszönheti”. Hozzátette: szerinte „Hadházy úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsógatyáját”.

Tóth elmondta, arra készülnek, hogy a következő választáson nyernek, mert bízik a zuglói emberekben. „Újra kérem majd a bizalmukat” – tette hozzá. Szerinte ezt a bizalmat szolgálja jelenleg is, és ezt szolgálta eddig is. Tóth hozzátette, nem akar Hadházyval nyílt vitát kezdeményezni, szerinte nincs értelme: „Ha olyan ellenfél érkezik, aki nem sanda szándékkal jön, hanem komolyan Zuglóért képes tenni, akkor szívesen vitázom, mással nem.”

A Klejfeljancsi későbbi vendége Horn Gábor volt, aki szerint nagyon rosszkor jön Hadházy és Tóth Csaba összefeszülése. „Azt javasolnám a feleknek, ne most kezdjenek el politikai boxot vagy sakkot játszani” – mondta Horn.

PH

Legnépszerűbb cikkeink