Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Gyurcsány: Mindenhol lesz előválasztás

Létrehozva:

Fotó: Bazánth Ivola

Mind a 106 egyéni választókerületben.

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy mind a 106 egyéni választókerületben előválasztás lesz a 2022-es országgyűlési választás előtt. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a következő év a kormány „bukdácsolásáról” szól majd. 

Az egykori miniszterelnök szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra. „Ezek az asszonyok és férfiak meg fogják ezt oldani”, mondta, de elismerte, hogy a  nála később a politikába lépett politikustársai nem kérnek abból, hogy a elmesélje nekik, milyen volt kormányozni. Az ellenzéki együttműködésben harmóniát talált, meglepte, hogy „milyen szépen csinálják ezek együtt”. 

„Olyan szépen viselkednek, olyan reményteljesen, olyan kompromisszumkészek” – mondta, rámutatva arra is, hogy nem arról van szó, hogy az ellenzéki tárgyalásokról nem szivárognak ki a vitákról szóló hírek, hanem nincsenek viták. Ez egyébként meglepő, tekintve, hogy az egyeztetéseken résztvevő pártok elképzelései bizonyos kérdésekben elég távol állhatnak egymástól. 

„A menedzsment-funkciókban téblábol a kormány” – értékelte Gyurcsány, szerinte a kaszárnyafegyelem és a kormányzóképesség nem azonos, és az Orbán-kabinet közeljövőjéről úgy vélekedett, hogy „bele fognak bukni, a következő év erről a bukdácsolásról fog szólni”.

Az exkormányfő kijelentette, hogy mind a 106 egyéni körzetben lesz előválasztás, és ha azalatt viták izzanak fel, azt a 2022-ben esedékes választások idejére félre fogják tenni az ellenzék pártjai.

A járványhelyzettel kapcsolatban úgy reagált Orbán Viktor parlamenti szavaira, hogy nem az ellenzék csinál politikát az oltásokból, hanem a kormány politizálja át a kérdést, amit Oroszország és Kína is politikai célokra használ. Ugyanakkor mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, mert, mint mondta, a semminél bármilyen vakcina jobb.

Gyurcsány Ferenc egyébként a a jelenlegi miniszterelnök gazdasági optimizmusát sem osztja, ráadásul úgy vélte, hogy a kormány meg sem próbálta megmenteni az embereket a járvány gazdasági hatásaitól.

atv.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink