Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tóth Csaba: 1 milliárdot veszít Zugló az iparűzési adó megfelezése miatt

Létrehozva:

Fotó: Facebook/Tóth Csaba

Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője, a zuglói szocialisták vezetője volt Fiala János vendége szerda reggel a Keljfeljancsi című, 168 Órán futó online műsorban.

Közel 1 milliárd forintos bevételkiesést okoz a zuglói önkormányzatnak a kisvállalkozók iparűzési adójának megfelezése – tájékoztatott a képviselő, aki szerint azzal, hogy a kormány újabb és újabb ötletekkel szorítja meg az önkormányzatokat, veszélybe kerül a szociális juttatások kifizetése, az intézmények fenntartása és a közberuházások folytatása. A 2020-as költségvetésből 15 százalék esett ki, idén azonban még rosszabb lesz a helyzet – tette hozzá. Tóth Csaba arról is beszélt, hogy a hétfői rendkívüli parlamenti ülés napirendi pontjai között három vizsgálóbizottság létrehozása szerepel, amit az összellenzéki pártok kezdeményezték. A gazdasági válság kezelését ellenőrző, a koronavírus vakcina beszerzését feltáró, és a járvány kezelésének hibáit feltáró bizottságok tárgyalásán a képviselő szerint a kormánypártiak minimális számban lesznek jelen, hiszen nem érdekük, hogy felálljanak ezek a bizottságok.

Tóth Csaba szerint a korlátozó intézkedések mostanra elviselhetetlenné váltak számos társadalmi csoport számára. A vendéglátásban dogozók felélték a tartalékaikat, családok megélhetése került veszélybe. Ha a kormány támogatta volna, hogy a vállalkozók megtarthassák a munkavállalóikat, és segítet volna rezsit fizetni, most nem lenne ez a helyzet – jelentette ki. A képviselő úgy véli, mivel az érintettek a túléléshez szükséges segítséget sem kapják meg az államtól, az ő szempontjukból jogos, hogy történnie kell valaminek – mondta a képviselő utalva a vendéglátók nyitási mozgalmára. 

A szerda reggeli műsort itt tudja visszahallgatni:

Legnépszerűbb cikkeink