Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Többen meghaltak Szomáliában terroristák támadásában

Létrehozva:

Képünk illusztráció.

Az összecsapásokban a szomáliai hadsereg csapatai is részt vettek.

Legalább húszan vesztették életüket vasárnap délután a szomáliai Mudug régióban az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet, valamint a hadsereg és egy helyi polgárőrség között kitört harcokban.

„A terroristák megpróbálták elfoglalni Ba’adweyn települést és a környező falvakat, de a helyi lakosok ellenállást tanúsítottak” – mondta Ahmed Moalin Fiqiund illetékes regionális miniszter. A történteket ismertetve hangsúlyozta, hogy az összecsapásokban a szomáliai hadsereg csapatai is részt vettek. Mint mondta, tizenhárom támadóval végeztek, és többeket megsebesítettek.

Fiqiund nem közölte a katonák veszteségeit, ugyanakkor további hét halottról tett említést.

Az al-Shabaab szomáliai dzsihadista szervezet a szócsövének számító Andalus rádióadón keresztül azt hangoztatta, hogy tíz katonával végeztek harcosai.

Az iszlamisták szombaton indítottak nagyszabású támadást a kormányerők ellen. Csak a fővárosban, Mogadishuban 14 emberrel végeztek pokolgépes, illetve lőfegyverrel elkövetett merényletekkel az utóbbi két napban. A Raaga-Ele település körzetében szombaton elkövetett támadásban legkevesebb hat fegyveres lázadó és három katona halt meg.

A szunnita terrorszervezet évek óta harcol az Afrika szarván fekvő, polgárháborúba süllyedt ország feletti ellenőrzés megszerzéséért. Az iszlamisták Szomália kiterjedt déli és központi területeit tartják hatalmukban, és rendszeresen támadják a polgári lakosságot és a biztonsági erőket.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink