Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szanyi Tibor örömmel elszívna egy füves cigit

Létrehozva:

Az ISZOMM párt elnöke az alkoholt sokkal pusztítóbbnak tartja. 

Immár az Egyesült Nemzetek szakosított egészségügyi szervezete a WHO is barátságosabb kategóriába sorolta a marihuánát – vezeti fel a fűkérdést a Munkások Újságja, megemlítve azt is, hogy erre épülve az EU szintén elhárítandónak minősítette a kannabisz orvosi alkalmazhatósága előtt tornyosuló akadályokat.

Más szavakkal szólva, egyre valószínűbb, hogy a füvet egyszer majd felírhatja a doki – fogalmaz a lap.

Hogy ez mit jelenthet Magyarországon, arról a lap Szanyi Tibort, az IgenSzolidaritás miniszterelnök-jelöltjét kérdezte, aki válaszolt is:

“Bár a Beatles által megénekelt 64 éves kort már megértem, tizenéves korom óta sem világos, hogy a marihuána mi a csudától olyan ádázul üldözött cucc? A korosztályom zenei élményei telis-teli vannak szőve pszichedelikus szálakkal, a fű azonban soha nem tartozott a kemény kategóriába. A narkó szintjén őrzöm ugyan a szüzességemet, de ez csak személyes preferencia. Látva viszont azt, hogy megannyi más, például a rengeteg cukor és a sok só fogyasztása, vagy a kiherélt élelmiszerek ipari felpumpálása kilószámra dönti az emberek szervezetébe a teljesen felesleges anyagokat, értelmetlennek tartom a kannabisszal szembeni makacs ellenállást.

Majd így folytatja: „Fogadni mernék, hogy például csak az az alkoholmennyiség, amint felhörpint a magyar, nem beszélve az erényként kezelt szabad pálinkafőzésről, sokszorosan nagyobb károkat okoz mindenkinek, mint amit a fűről feltételeznek. Egy átgondoltan szabályozott ‘fűgazdálkodásnak’ lehetne értelme idehaza, mi több, egészségügyi haszna, ha már a nagyobb közösségünk, az EU is megbarátkozott a gondolattal”- mondta a Munkások Újságjának a ‘kapitány’.

Legnépszerűbb cikkeink