Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Miniszterelnökség helyettes államtitkárával pótolják Szájer Józsefet

Létrehozva:

Schaller-Baross Ernő, balról az első, sárga nyakkendőben / Fotó: london.mfa.gov.hu

Schaller-Baross Ernő 33 éves, jogász végzettségű, több idegen nyelven beszél anyanyelvi szinten.

Schaller-Baross Ernő, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lesz Szájer József mandátumának örököse az Európai Parlamentben – értesült a Magyar Nemzet.

A Fidesz tagjának jelölését kedd este jelenthetik be, a választási irodát ugyanis már értesítették a döntésről.

Szájer József idén január másodikával vált meg képviselői mandátumától, miután decemberben Brüsszelben, kijárási korlátozásokat megszegve, egy meleg szexbulin vett részt, majd onnan a rendőrök elől az ereszcsatornán próbált menekülni, egy droggal teli hátizsákkal. Szájer ellen a nála talált kábítószerrel kapcsolatban eljárást indítanak a belga hatóságok.

Az Európai Parlament szabályai szerint „késedelem nélkül” kell betölteni a megüresedő képviselői helyet, ám a tényleges hivatalba lépés történhet később is.

A Magyar Nemzet forrásaira hivatkozva azt írja: Schaller-Baross kiválasztásánál a kiemelkedő szakmai tudás mellett jelentős szerepet játszott a politikus kora is.

Az 1987-es születésű, január végén a 34. életévét betöltő helyettes államtitkár több idegen nyelven beszél anyanyelvi szinten, jogász végzettségű, korábban a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának külügyi tanácsadója volt. 2013 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatói posztját is betöltötte.

A Fidesz–KDNP EP-mandátumának lehetséges örökösei között eleinte egy tucat, zömében fiatal jelölt volt. Végül négy-öt, kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező férfi és nő közül esett a választás Schaller-Baross Ernőre.

 

Legnépszerűbb cikkeink