Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Horvátországi gyűjtőakciót szervez az Ökumenikus Segélyszervezet

Létrehozva:

Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat

Országos szolidaritási akciót remélnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap közleményben tudatta, hogy országos szolidaritási akciót indít a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására – írja az MTI.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az 1353-as adományvonalon várja a hívásokat, itt minden indított hívás és elküldött SMS 250 forintos felajánlást jelent. Aki viszont ennél nagyobb összeggel támogatná az adománygyűjtést, az megteheti online, bankkártyás adományozással a segélyszervezet weboldalán. Ezenkívül a jótékonysági szervezet bankszámlájára is várják a felajánlásokat.

A gyűjtést január végéig hirdeti meg a segélyszervezet, a beérkező adományokat a földrengés következtében megrongálódott közösségi épületek rekonstrukciójának támogatására fordítja.

A horvátországi természeti katasztrófának hét halálos áldozata van; 3500 ház megsérült a hétfői 5,2-es magnitúdójú előrengésben, majd a keddi, 6,3-as erősségű főrengésben. Az utórengések folyamatosak, az elmúlt napokban több mint 80 földmozgást mért a horvát szeizmológiai szolgálat. Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a károsultaknak.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink