Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tovább csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Létrehozva:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Három napja még több mint 1100-zal több beteg feküdt a magyar kórházakban, mint most.

Csütörtökön 2610 újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és elhunyt 104, többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma megközelíti a 124 ezret, ezzel az aktív fertőzöttek száma 181 342 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek közül több mint 33 ezren budapestiek.

A kórházban ápolt koronavírusos betegek száma visszaesett a kijárási tilalom előtti szintre: jelenleg 6006 koronavírusos beteget ápolnak kórházban – ez az elmúlt három napban 1118 fővel csökkent -, közülük 489-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavirus.gov.hu felhívja a figyelmet arra, hogy a kijárási tilalom december 25-én este 8 órától ismét érvényes hajnal 5 óráig, és szilveszterkor is életben lesz.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

December 26-án érkezik a koronavírus elleni vakcina Magyarországra, másnap elkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása. A vakcinaszállítmány várhatóan kora reggel lépi át a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. Már több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz.

Legnépszerűbb cikkeink