Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

A szóbeszéd és fecsegés mellőzését kéri a bíborosoktól Ferenc pápa

Létrehozva:

Ferenc pápa hétfőn arra kérte a bíborosokat, püspököket és a vatikáni hivatalnokokat, hogy hagyjanak fel végre az intrikákkal az Apostoli Palotában.

A katolikus egyházfő a korábbi években is arra használta fel a karácsonyi alkalmat, hogy alaposan megbírálja a pápai állam papságát, egy alkalommal egyenesen „lelki Alzheimer-kórban” szenvedőknek nevezett egyeseket – írja az MTI.

Az egyházon belüli konfliktusok csak ártanak az egyháznak, és eltorzítják igazi természetét. „Emiatt jó volna, ha elkerülnénk a konfliktusokat, és újra azt érezhetnénk, hogy ugyanazon az úton járunk” – mondta.

Hangsúlyozta, hogy a válság nem ugyanaz, mint a konfliktus, mert a válság az egyházban lehetőség a megújulásra, de a konfliktusok csak „felemésztik az energiánkat, és jó alkalmat adnak a gonosznak a kísértésre”.

„Az első rossz, amelyhez a konfliktusok vezetnek bennünket, és amelyet el kell kerülnünk, a szóbeszéd, a tartalmatlan csevegés, aminek az az eredménye, hogy végül csak magunkkal foglalkozunk. Itt lesz a válságból konfliktus” – mondta.

Legnépszerűbb cikkeink