Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Már a harmadik stadion viseli Maradona nevét, hazájában a második

Létrehozva:

Az argentin La Platában a közelmúltban elhunyt Diego Maradona nevét viseli a jövőben a város 53 ezer nézőt befogadni képes futballstadionja.

Ezt Axel Kicillof, Buenos Aires tartomány kormányzója jelentette be, Alberto Fernández argentin elnök és Cristina Kirchner alelnök jelenlétében. Ennek értelmében az eddig Estadio Único létesítmény neve ezentúl Estadio Único Diego Armando Maradona lesz.

Hozzátette: a stadion lelátójának egyik részét a napokban elhunyt Alejandro Sabelláról nevezik el, aki 2014-ben világbajnoki döntős volt az argentin válogatottal és játszott az Estudiantes de La Plata csapatában.

A La Plata-i sportlétesítmény már a harmadik, amely felvette Maradona nevét. Buenos Airesben az Argentinos Juniors 26 ezres hazai pályája 2004 óta viseli az egykori világklasszis nevét, aki a klubnál kezdte meg felnőtt karrierjét, és 1976-tól 1981-ig játszott a gárdában. Maradona játékospályafutása során nem kötődött La Platához, viszont 2019 szeptemberétől haláláig ott dolgozott, edzőként irányította az élvonalbeli Gimnasia de La Plata együttesét.

Maradona halálát követően egy héttel a nápolyi stadion változtatta meg a nevét és lett Sao Paolo után Diego Armando Maradona. Az argentin támadó 1984 és 1991 között futballozott az SSC Napoliban, amellyel bajnokságot, Olasz Kupát, olasz Szuperkupát és UEFA Kupát is nyert.

A sportág legendás alakja november 25-én, 60 évesen hunyt el szívrohamban.

Legnépszerűbb cikkeink