Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

50 ezer fölé nőtt az oroszországi halálesetek száma

Létrehozva:

A szombaton bejelentett 585 új halálesettel 50 347-re nőtt Oroszországban a koronavírus-járvány hivatalosan regisztrált halálos áldozatainak a száma.

A fertőzöttek száma több mint 28 200-zal nőtt. Az orosz hatóságok annak ellenére, hogy a statisztikai adatok szerint súlyosbodik a járványhelyzet, nem léptettek életbe a vírus terjedését fékező, korlátozó intézkedéseket.

Oroszországban összesen csaknem 2,8 millió fertőzöttet vettek nyilvántartásba a járvány kitörése óta. A koronavírusban elhunytak száma ehhez képest nemzetközi összevetésben feltűnően alacsony. Ennek szakértők szerint az a magyarázata, hogy a halál okaként a súlyos koronavírusos eseteknél sem minden esetben a koronavírust tüntetik föl, hanem sokszor a közvetlen halálokot.

Az RBK napilap szerint ugyanakkor a korábbi évekhez képest a járvány alatti többlethalálozás eléri a 13 százalékot. Ebből arra lehet következtetni, hogy 50 ezernél lényegesen többen haltak meg a koronavírus szövődményeiben Oroszországban.

December elején szerte az országban megkezdődött a koronavírus elleni tömeges oltás az orosz kutatók által kifejlesztett Szputnyik V vakcinával. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön azt mondta, hogy az orosz vakcinát 60 éves korig ajánlják, ezért ez számára, aki betöltötte a 68-at, egyelőre nem jön szóba.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink