Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Életfogytig rács mögé kerülhet a nyíregyházi gyilkos

Létrehozva:

Illusztráció: Dimény András

A 2016-os gyilkossági ügy végére még mindig nem tettek pontot.

Vádat emeltek a román állampolgárságú orvos ellen, aki lelőtte korábbi szerelmét és súlyosan megsebesítette annak férjét – írja az ügyészség.

Az orvos még 2012-ben ismerkedett meg a nővel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Úgy tűnt, együtt fognak élni, azonban a sértett meggondolta magát, és közölte az orvossal, hogy mégis a családját választja. A férfi ezt nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a sértettet, szerette volna a kapcsolatukat helyreállítani, nem tudta feldolgozni, hogy a nő elhagyta, ezért elhatározta, leszámol a sértettel és annak férjével is.

Egy nyíregyházi piacon vásárolt egy pisztolyt és 12 lőszert, noha fegyvertartási engedélye nem volt. 2016. augusztus 31-én kora délután a pisztolyt betárazta, és autóval ment a nő házához. A házban ekkor a nő férje és két kiskorú gyermeke tartózkodott, 15 óra körül pedig a nő is hazaért. A nyitott kapun keresztül az orvos követte a nőt, utolérte, és a ház bejárati ajtajában fejbe lőtte. Ekkor ért oda a sértett házastársa, akit szintén fejbe lőtt a vádlott. A nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg férje életét sikerült megmenteni, azonban bal oldali végtagjai lebénultak.

A vádlott még aznap Romániába menekült, ahol lőfegyverrel való visszaélés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, melyből 2019. augusztus 29-én szabadult. Ezt követően a román hatóságok átadták Magyarországnak a férfit, aki azóta is letartóztatásban van.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a férfira azzal a kikötéssel, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy feltételes szabadságra bocsátható-e. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Legnépszerűbb cikkeink