Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Bekapcsolták a vakcina-előjegyzési oldalt

Létrehozva:

Vannak még hibák, illetve a kormány rögtön felajánlja, kapcsolatban is maradhatunk vele, amit a nemzeti konzultációban sem felejtett el sosem. 

Élesítették a vakcinaregisztrációs oldalt, amelyen az emberek a vakcinára regisztrálhatnak. Próbálkozásunkkor elakadtunk az első oldalon, az adatok kitöltésénél, mert a telefonszám megadásánál azt írja, minimum 10 számot kell beírni, de nem fogadja el, amikor az alapvetően 9 számjegy elé beírjuk a 06-ot vagy a 36-ot. A telefonszám megadása kötelező, tehát innen nem sikerült továbblépni.

Két, adatokra vonatkozó engedélyt kell megadni, az egyik a sütikre vonatkozó szokásos, a másik viszont az adatok későbbi kapcsolattartás célját szolgálja. Az adatvédelmi tájékoztatóban az olvasható, hogy a személyes adatokat egyrészt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) kezeli, a Miniszterelnöki Kabinetiroda adja át neki, „az adatok NEAK részére történő átadását követően a Miniszterelnöki Kabinetiroda a közölt személyes adatokat nem kezeli”, igyekszik megnyugtatni a regisztrálót. De a kormánnyal is kapcsolatban lehet maradni:

„Amennyiben Ön továbbra is kapcsolatban kíván maradni Magyarország Kormányával, az űrlap végén található „Hozzájárulok, hogy későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint” gombra kattintással Ön önkéntes hozzájárulását adja, hogy további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése céljából a közölt kapcsolattartási adatait (név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám) Magyarország Kormánya megbízásából a Miniszterelnöki Kabinetiroda a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjára figyelemmel a hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig kezelje.”

Aki ide kattint, jogot formálhat arra, hogy „tájékoztatást kapjon az adatkezelés céljáról, az érintett személyes adatok kategóriáiról, a címzettekről, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, a személyes adatok tárolásának időtartamáról, valamint a személyes adatok gyűjtésének módjáról”. De lehet korlátozni is az adatkezelést, vagy letiltani, ehhez levelet kell írni a Miniszterelnöki Kabinetirodának. „Adatait az adatkezelő automatizált döntéshozatalhoz, profilalkotáshoz nem használja fel.”

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) lehet panaszt tenni az adatkezelés miatt.

Az oldal másik funkciója a hírek, ez a Koronavírus állami oldal híreit mutatja – olyanokat is, mint hogy Tállai András szerint Magyarországon csökkent a legjobban az adóterhelés.

 

Legnépszerűbb cikkeink