Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Deutsch a Szájer-ügyről: agresszív és képtelen fellépés

Létrehozva:

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az ATV Híradójának adott interjújában elmondta, hogy szerinte Szájer József az egyetlen helyes döntést hozta a mandátumáról való lemondással, a kizárásával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy akkor senki nem gyűjtött aláírást a Néppártban, amikor a párt elnöke nácizta Orbán Viktort.

Agresszív és képtelen fellépés – kommentálta a politikus azt a kezdeményezést, amit a néppárti párttársai kezdeményeztek a frakcióból való kizárása kapcsán. 

Szerinte politikai büntetést akarnak vele szemben megfogalmazni azért, mert szabadon kifejezte a véleményét. Ez ugyanannak a tervezett eljárásnak a logikáját mutatja meg, amit jogállamisági mechanizmusnak akarnak hívni – mondta Deutsch. Hangsúlyozta, hogy az eljárás az Európai Néppárt értékeivel összeegyeztethetetlen, pláne annak a fényében, hogy tavasszal a Néppárt elnöke (Donald Tusk) lenácizta a Fidesz elnökét, Orbán Viktort. 

Az EP-képviselő szerint ő személyt nem támadott, hanem egy gondolkozásmódot minősített. A véleménye mellett pedig továbbra is kiáll. 

“Szájer József a történteket követően helyes döntést hozott akkor, amikor lemondott a EP-képviselői tisztségéról. Az a határozott véleményem, hogy az egyedül helyes döntést hozta, tudomásul vettük a döntését” – mondta Deutsch Tamás.

“Ez egy botrány, nyilvánvaló, hogy ez árt annak a politikai közösségnek, amely politikai közösségnek az illető részese. Szívből jövő volt Szájer József nyilatkozatában az a rész, hogy személyes volt az ő hibája. Neki kell ezért a felelősséget vállalni. Azt mondta, hogy nem akarja ezt senki az ő politikai közösségére vagy a magyarok széles körébe kiterjeszteni. De ilyenkor így működik, hogy a politikai ellenfeleink ki akarják terjeszteni a politikai botrány hullámait Szájer József személyén túl. Ilyenkor higgadtan, nyugodtan végig kell hallgatni a kárörvendő hullámot” – mondta Deutsch Tamás.

Exkluzív: Deutsch Tamás a néppárti frakcióból való kizárásáról és a Szájer-ügyről

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kimLÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.huFACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.huINSTAGRAM: https://www….

Forrás: ATV

 

Legnépszerűbb cikkeink